Hundbebis-shoppingpanik

Idag försökte jag se över att jag har alla saker inför lillhundens ankomst. Någon vis hundägare får gärna påpeka om jag glömt något.

Finns hemma:
- bajspåsar
- spårlina
- starkt rengöringsmedel
- "spyfilt" för resan hem

Köpte idag:
- valpkoppel
- leksaker (ett mjukt gossedjur och ett hårt tuggben)
- vatten och matskål i rostfritt stål
- "valpkoppel" (egentligen utställningskoppel)

Ska leta efter hemma:
- klotång
- borste/hundkam

Ska vänta med att köpa:
- någon typ av transportbur för bilen
- rikitigt koppel och halsband

Valar med aids


Jag brukar sällan komma ihåg mina drömmar men på senare tid har jag börjat göra det. Det hemska är att jag under en lång period bara drömt verkligt fåniga saker. Man kunde ju tycka att min fantasi borde dra iväg när den äntligen får chansen och att jag skulle drömma om skrämmande och spännande saker som jag alltid gjorde som barn. Istället plågas jag av töntiga visioner. Till exempel så har jag drömt att jag delat ut hö till hästarna eller sorterat tvätt. I går kväll när jag kröp in bland mina rosa lakan så funderade jag lite frustrerat över vilket slöseri det är att drömma om sådanna saker. I verkligheten har sådanna trista aktiviteter i alla fall effekten att de blir gjorda men jag kan inte se att de fyller någon funktion alls i drömmens värld. Jag kände att mitt undermedvetna var synnerligen fantasilöst. Tydligen så tog det i alla fall till sig kritiken för ingen kan påstå att nattens dröm hade brist på den varan.

Jag drömde att satt i ett klassrum och var elev. En lärare som jag haft på högskolan berättade om en spännande resa som hon gjort och skickade runt bilder från resan. De var inte bara vanliga fotografier utan rörliga som Harry Potter-foton eller små filmsnuttar. Jag fick en bild med 5-6 späckhuggare som alla hoppade som besatta. Jag har aldrig sett valar hoppa så högt men på filmsnutten så gjorde de alltså det, allihopa utan uppehåll. Nyfiken och villig att lära mig som jag var så frågade jag givetvis läraren om de hoppande späckhuggarna och hon sa då med en suck att späckhuggarna utförde de legendariska x-hoppen vilket var ett säkert tecken på att alla valarna fått aids. Jag undrar hur Freud skulle tolkat detta.


När mitt hår blivit grått


Igår kväll så funderade jag lite på en mycket viktig fråga, nämligen hur jag vill ha det när jag blir gammal. Som flera redan vet så skall jag gå på rockkonsert med min rullator och ha en liten ilsken hund. Men sen när jag blir så gammal att jag inte kan ta hand om mig själv ska jag in på ålderdomshem. Många gamla förlorar ju vissa förmågor. Själv tänker jag förlora förmågan att tala och ha ångest. Jag ska sitta på mitt rum och lyssna på musik på hög volym och bara stundtals avbrytas av någon trevlig personal som kommer med matbricka.

Böcker som stannar kvar

Den senaste tiden har jag läst om en serie ungdomsböcker som jag har växt upp med och som har betytt väldigt mycket för mig så jag tänkte att jag skulle skriva lite om dem här.



Sju ungdomar från Australien ger sig av för att kampa i vildmarken under några dagar. Men när de är borta invaderas deras land och deras familjer tas till fånga. Ensamma fattar de beslutet att bli "amatörsoldater" och sabotera så mycket som möjligt för fienden. Böckerna handlar om allt från tonårsförälskelser till svåra livsfrågor och är kort och gott underbar läsning. Författaren heter John Marsden och de sju böcker som ingår i serien är:


Imorgon när kriget kom

När natten är som mörkast

Den tredje dagens kyla

Nu är mörkrets tid

Så grydde hämndens timme

I skymningens land

På andra sidan gryningen

Läs de eller gå miste om bra böcker.


Till jordens medelpunkt

Okej, riktigt så långa kanske inte Shannon kom med sin grop men visst är han söt när han gräver?


Hans mål verkar ha varit att ta sig till damerna på andra sidan vägen. Tydligen är han less på hagkompisen Oliver.


Hans storstilade planer blev dock till grus när jag fångade honom för en liten ridtur.

Undrens tid är inte förbi

Som alla som läser här säkert redan vet så kommer jag snart att bli hundägare igen. Igår var jag och hälsade på min lilla valp, en gudomligt söt gatukorsning som har fått namnet Sai Lee. Bilderna talar väl för sig själva... Uppfödaren spår att han förmodligen kommer bli en liten långhårig pälsboll eftersom han har mer valpfluff än sina syskon.





Som en liten bonus slänger jag in bilder på föräldrarna också. Den översta är mamman (Alva) och den undre bilden är pappan (Fonzy). Det är fritt fram att gissa vilken/vilka raser de är.




Barnpropaganda i Sverige

Eftersom det är viktigt att man är uppmärksam på den propaganda som pågår i vårat samhälle så tänkte jag redogöra för min hemliga granskning av riksdagspartiernas verksamheter för unga, kort och gott; hur de fostrar framtida väljare.

Centerpartiet: Placerar barnen i glesbyggden och säger att det är Expedition Robinson.
Miljöpartiet: Tar med barnen till ett jättespännande dataspel i 3d som kallas Naturen.
Folkpartiet: Har utvecklat ett pedagogiskt program som garanterar att ditt barn kalarar framtida språktester.
Socialdemokraterna: Försöker tvinga ALLA barn att VARA MED på lekar som i princip ingen vill vara med på.
Vänsterpartiet: Tar med barnen till Kolmården och lär de om människans ursprung (apan) samt moderaternas ursprung (vårtsvinet).
Kristdemokraterna: Låter barnen leka korståg och tvångsdöpa ateister.
Moderaterna: Värvar på dagis med slogan: glass till alla som hjälper till att piska arbetare


Adams revben

[Adam's rib, 1949, spelfilm, färg, betyg: 4/5]


Adam och Amanda Bonner är två lyckligt gifta advokater. Men när Adam blir åklagare ett fall med en kvinna som skadeskjutit sin otrogna make så börjar allt gå snett. Amanda tycker att kvinnan är ett offer för den stora bristen på jämlikhet mellan kvinnor och män. Hon tar själv på sig uppgiften som försvarsadvokat åt den misstänka och när Adam och Amanda möts i rätten så ställs deras äktenskap på hårda prov.

Jag gillar den här filmen främst för dess humor., framförallt är det vissa replikskiften som gör att man inte kan låta bli att skratta. Feminismen är inte riktigt den sort som jag tror på men visst fungerar handligen ändå och det finns också några karaktärer som man fastnar lite för.

Film 13 av 1014.


RSS 2.0