Förlåta och läka

Forgive, sounds good
Forget, I'm not sure I could
They say time heals everything
But I'm still waiting

/Dixie Chicks - Not ready to make nice

Bus eller godis?

Dagens sämsta: vara trött hela tiden.
Dagens bästa: bli kändis i Shelts blogg.

Min karriär som rockstjärna

Återigen ett inlägg om en dröm. Men jag har intressanta drömmar...

Idag (ja, jag sov hela dagen) drömde jag att jag var trummis i ett alternativt rockband som hette Afterglow. Vi var väldigt underground men fick av någon anledning ändå uppträda på vissa större scener. Fast vår skiva var väldigt svår att få tag på. Den hade en mycket snygg framsidag med ett ljus som precis slocknat och bara har lite glöd och rök från veken kvar. Första låten på skivan hette Instrumental Suffering och började med bara trummor, sen kom de andra instrumenten in ett efter ett och sist kom sångaren som mumlade nonsensord. Sen slutade han och alla instrument försvann i omvänd ordning mot när de kommit in. Vi hade massor av låtar med halvskumma inslag som tystnad, underliga solon och knasiga ljud... i en låt hade vi upptagettoner från en telefon. Texterna var mest på engelska och handlade väldigt mycket om psykisk sjukdom kontra normalitet.

"Try teach a bird to love its cage
Try force a storm to call in advance
Try fix my feelings and stop the bleedings"

/Afterglow... någon låt vi hade...

Vi verkade inte vara särskilt bra vänner eller nått men vi var väldigt överens om hur musiken skulle vara. Jag var den enda tjejen i bandet och alla andra var supersnygga... man måste ju peppa upp sin dröm lite ;P Men vi umgicks typ aldrig utom när vi spelade musik så när vi var på turné gick jag ensam på stan innan vi skulle uppträda på kvällen. Jag träffade en sångare från ett annat band och han frågade om sångaren i vårat band knarkade för det verkade som det. Jag svarade att han varit på behandlingshem i några månader och var fri från droger nu men att han blivit lite knasig sen dess. Sen visade det sig att den jag pratade med gått i samma gymnasium som mig och mina bandmedlemmar så vi pratade gamla minnen och skrattade tillsammans. Sen skulle vi säga hejdå och han sa något i stil med "ta hand om dig" på ett väldigt känslosamt sätt som om jag var sjuk och av någon orsak började jag gråta.

Sleeping beauty


Gårdagens bästa: Få beröm för att jag kommer till stallet i alla väder.
Gårdagens sämsta: hundvakt försover sig TVÅ gånger på en dag ^^

Frivilligt slaveri

Dagens sämsta: arbetstid: 9.30-17.00. Intjänat: 00.00 kr.
Dagens bästa: gick med i Amnesty! <3


Men det blir garanterat billigare om du ringer med oss


Dagens bästa: Jag har jobb. Jag får inte betalt än. Och jag kanske aldrig får det. Men ändå... ett jobb.
Dagens sämsta: Sai Lee är röd i örat och det luktar inte bra, han måste till veterinären. Jag som redan har sjukt ont om pengar.

Jag som sover i en hunds ytteröra

Jag hade en av mina intressanta drömmar igen för någon natt sedan. Hör och häpna. Jag satt och lyssnade på ett radioprogram där de intervjuvade en svensk som vunnit VM i Star Wars. Han hade helt enkelt sprungit en bana med ett plastsvärd och klarat att slå ner alla fiender på kortast tid. Han berättade i intervjun att det hade varit jobbigt eftersom banan tog 24 timmar och normalt så tränade han bara i ca 4 timmar per dag. Resten av tiden sov han och latade sig. Han var över 20 men levde fortfarande på sina föräldrar. Efter tintervjun skulle han få läsa en valfri dikt som radioratarna sen skulle diskutera, detta var en tradition i det här programmet. Som Star Wars fan var han givetvis också ett fantasyfan och dikten som han läste hette Jag som sover i en hunds ytteröra. Den handlade om en liten älva som trött slog sig ner för att sova i, just det, en hunds ytteröra. Radiopratarna funderade lite över hundens perspektiv av berättelsen och om den kunde ta skada av att en älva sov i dess ytteröra. Eftersom de inte kunde komma överens om något självklart svar så ringde de upp en veterinär och frågade. Veterinären svarade att hundens ytteröra är ganska tåligt men att det kunde ta skada om älvan förde med sig bakterier från något ställe den varit på tidigare.

Mina drömmar är så fullständigt logiska och vansinniga på samma gång.

Man ska inte översätta när man är trött

"Dead ends" blev "döda änder".


RSS 2.0