Samhällsvetare ska inte ta ner el i källaren


Ur en av mina kursböcker, Samhällsvetenskapernas förutsättningar, Gilje & Grimen 2007:30:

"Låt oss tänka att hypotesen är följande: >>koppar leder elektricitet.>> Ur dnna hypotes kan vi exempelvis härleva att >>kopparledningen i källaren leder elektricitet>>. Därefter gör vi iordning ett experiment (inget att rekommendera för samhällsvetare!)"

Det gäller att känna sina läsare för att kunna placera ut adekvata varningar.

Nandojed


Framtida hundras, nandojeden.
Kost: pannkaka och korv.
Användningsområden: kramar.

Självömkan

Alla har gjort det*. Pink. Robbie Williams. Självkart så måste jag också försöka. Enjoy!

stackar mig

för jag är tjej

och utan pillesnopp

har man inget hopp

om att komma opp

om man inte lägger sig ner

och slickar moderaternas sockor

*skrivit en låt om hur synd det är om dem


karriärskolaps

Idag började jag en ny kurs på en ny högskola. Det första som hände var att min lärare avslöjade att han och samtliga andra lärare som skulle ha hållit i kursen har blivit avskedade. Vilka som ska ta över istället är inte bestämt ännu. Därefter så fick jag ett mail från min LLU:are som informerade om att jag eventuellt inte har någon vfu-plats längre. Hurra. Verkligen kul.

Diru till Svea Rike, Miz till Göteborg



Som vissa redan vet så kommer jag att åka ner till bingolottons huvudstad i slutet av juni för att se det bästa bandet ever som ska uppträda på Metaltown. Kanske så hinner jag också besöka Liseberg och göra massa annat roligt på vägen. Det är underbart att ha något att se fram emot. Det enda tråkiga är att Tecki inte kan följa med... men tack till Celine som tipsade mig om att Dir en grey ska dit.

Hunden och människan

Det här är en berättelse som jag fått höra i kbt-sammanhang (fritt återberättad)

Byrackan och luffaren

Det var en gång en hemlös hund och en hemlös man som gick på vägen i en stad och letade efter någonstans att stanna över natten. Båda tiggde boende i flera hus som de passerade men hela tiden fick de höra att de inte var välkomna. Det blev kallt och började regna så att både mannen och hunden frös ända in i märgen. När de nästan gett upp så blev de tillslut insläppta i ett hus där en varm eld brann. Hunden la sig genast framför brasan och njöt av att ha sluppit undan det hemska vädret. Mannen däremot satte sig vresen och upprörd vid bordet och klagade över att han inte blivit insläppt tidigare och över att människor var så elaka och kallhjärtade. Han gnällde så högt och länge att värdfolket tillslut tröttnade på att lyssna på honom och slängde ut honom ur huset. Men hunden ligger nog ännu i värmen och njuter.

Sensmoralen med denna berättelse är att man alltså inte ska klaga över det som varit utan precis som hunden njuta av det man får. Men är inte vår förmåga att ifrågasätta när vi blivit felaktigt behandlade och att reflekter över vår bakgrund något så grundläggande mänskligt att man knappt är människa om man inte gör det?


Twilight


Den här filmen såg jag för att alla säger att den är så bra. Den handlade om en superamerikansk ung tjej som flyttar till en ny stad. Hon blir uppvaktad av gossar av alla nationaliteter men självklart så är inte detta nog excotiskt för henne utan hon faller endast och enbart för den fräcka vampyrpojken. Första halvan av filmen går i princip ut på att de stirrar på varandra på ett trånande sätt samtidigt som det råder en mycket tryckt stämning. Han påminner mest om en elak Cedric Diggory, möjligen med lite lägre hjärnkapacitet än orginalet. Efter halva filmen så börjar det hända saker på allvar och jag började tänka att detta måste vara en riktigt bra bok (måste läsa den när jag hinner). Med anledning av denna film vill jag också upprepa minikraven som alla ska ställa på sina pojkvänner (från början nedtecknade av min ärade moder).

Du får aldrig ha en pojkvän som:
- knarkar
- är alkoholist
- slår dig
- har för vana att utan din vetskap klättra in i genom fönstret i ditt rum på natten och glo på dig medan du ligger och sover

Det sista är ett tillägg som jag själv gjort (fortfarande med anledning av ovan nämnda film):

Nyårsafton


Flickor med roliga hårfärger! Vi borde bilda en sekt, eller minst ett band.


Queen Nattis i soffa.


Gissa vem som är Zebra!


Ledsen Sten. Glad lampa.


Lynn och Ann-Sofie!


Blygisteck :D

För övrigt så var det en helt bäst kväll. Tack.

Projekt bokskänk. Slussen. Stockholm.





En äldre kvinna plockade upp den efter relativt kort tid.

De tre marsvinen och guds hand - en bilderbok


De tre marsvinen och guds hand
Författare: Miz och Teck
Fotograf: Miz
Ansvarig utgivare: ingen tar något ansvar här...

Det var en gång en mamma och ett barn som levde ett lyckligt liv med sina tre marsvin.


Men en dag när barnet skulle mata marsvinen så kunde hon inte hitta de i sin bur.


Marsvinen var på rymmen!


Mamman och barnet trotsade Guds vilja och försökte fånga marsvinen igen.


Då kom Guds hand och straffade dem.


Barnet dog och mamman konserverade henne i en glaskista, för att sörja henne i resten av sitt liv och minnas att man aldrig ska försöka fånga flyende marsvin.

Jess och julgranen



They both have eyes like stars.

Moster bjuder



Konditorilyx. Jag fattar inte hur de får allt så perfekt.

Rainbow Animals på Naturhistoriska



Det var helt enkelt en utställning om homosexualitet i djurvärlden. Det mest intressanta var att homosexualitet förekommer i störst omfattning bland djur som är intelligent och har avancerade sociala system och att forskning kring djurs sexualitet ofta varit mycket subjektiv. Till exempel kan en forskare kalla all kontakt mellan Miss Giraff och Mr Giraff för "heterosexuella aktiviteter" (blickar, sniffar o.s.v.) medan fullbordat samlag mellan Mr Giraff och Sir Giraff kan betecknas som "rangordningsuppgörelse".

Jag såg även en utställning om klimatförändringar som var väldigt high teck och besökte några av de fasta utställningarna som jag har många barndomsminnen från.

Hund lär sig flyga



Det är svårare än det ser ut. Och roligare.

Finn fem marsvin



Tuffi (vit med svarta och bruna tecken), Curry (trefärgad), Blondie (helvit), Vilma (mörkbrun), Pärlan (svart med bläs).

Ett pilträd



Jag är en mästare på artbestämning.

Cold as ice



Teck och Nando väjer ej för vind, snö eller kyla.


Sällan skådad skönhet...



Såhär ser en traditionell japansk dräckt för kvinnor ut. För tillfället råkar det vara en Sorkis i den.

The Stock and Holmes



Här är den tysta staden Stockholm i all sin prakt, presenterad av finsk tös i tumvantar.

RSS 2.0