Termosen



Ja, när man inte orkar göra något annat så kan man i alla fall göra en termos. Eller klistra dit en bild som man inte ritat själv på en termos som man inte har tillverkat själv och låtsas att man gjort en termos. Bilden ska i alla fall föreställa Kaoru (till vänster) och Kyo (i sovsäcken) från Dir en grey.

Fred på jorden, kulor i magen



Jag träffade också en annan kompis. Vi fikade och hon gav mig en guidad tur till sitt liv, typ. Vi gick förbi den här sköna affären som skänker alla lite ljus och framtidstro.

Hunden hittade en pinne...



eller är det en stock? Det är i alla fall Tecks "dagishund" Nando som bär på den. Jag hann träffa honom för första gången och vi tog en ganska ordentlig promenad. Nando är snäll men inte speciellt lydig.

Min moster är inget monster



Eftersom min moster fyllt jämt så åkte jag till huvudstaden och hälsade på henne. Vi hade en liten tårtbjudning där jag även fick träffa mitt kusinbarn. För att hedra min mycket generösa moster så hade jag tillverkat ett gratulationskort som bestod av pärlor, lim och papper.

Antiemotionell... en fundering...

Vissa personer är ju asexuella men kan forftarande bli kära och kan då säga att de är till exempel "asexuella men homoemotionella" (d.v.s. personen i fråga känner ingen lust att ha sex men blir kär i personer av samma kön). På samma sätt så kan man vara till exempel "heterosexuell men homoemotionell" (d.v.s. man vill ha sex av personer med motsatt kön men blir kär i personer med samma kön). Min fråga är då... om man kan vara asexuell... kan man då vara antiemotionell? Och vad innebär i så fall det? Min mamma tror att det är samma sak som att vara psykopat, d.v.s. sakna medkänsla men det anser inte jag... att man har sex med personer som man inte är kär i betyder inte heller att man är antiemotionell utan för att få denna betäckning så måste man helt enkelt vara helt oförmögen att bli kär. Ganska coolt. Och alla definierar nog kärlek lite olika så hur vet man om man saknar det?


Jag tänker för mycket.


Men jag tycker om det...


terapiponny



Nu har jag ridit lilla Shannonpojken ett tag och jag kan inte fatta hur jag klarade mig utan honom. Han är mitt batteri, min energikälla, mitt raison de'tre och allt annat också. Jag har en skitjobbig period när allt krånglar och känns fel men bara en kvart på den här fläckiga ryggen så är det på något sätt bättre.

Tack för uppmuntran


Den här bilden har en kompis till mig gjort. Så tack lilla hundägare, din uppmuntran betyder så grymt mycket och grattis till dina framgångar :D Du har talang helt enkelt :)


IQ-test

Har du...

(0) sprayat hårspray i ögat?
(1) trasslat in ditt hår i hårborsten?
(1) gått in i en lycktstolpe?
(1) fått tuggummi i håret?
(0) fastnat med tungan i ett räcke på vintern?
(0) slagit sönder ett glas när du ska hålla tal?
(1) missat blomkrukan när du skulle vattna blommorna?
(0) trampat barfota på en igelkott, geting eller liknande?
(0) tagit på vänsterskon på högerfoten och tvärt om?
(1) slagit dig på fingret med en hammare?
(1) råkat trycka på stängav-knappen på datorn?
(1) snubblat på en fotboll?
(1) gett kattmat till din hund
(0) kallat en lärare för mamma eller pappa?
(0) stoppat in en cigarett på fel håll i munnen?
(0) fått IG på fler än fem prov i rad?
(0) sprungit på ett litet barn?
(0) gått i en vattenpöl med ett hål i skosulan?
(0) tryckt in din nyckel i fel skåp i skolan och försökt att öppna?
(1) frågat vart din mobil är när du håller den i handen?
(0) gått in till fel hus när du skulle hem/ eller till kompis?


Multiplicera nu ditt resultat med 5


9*5= 45.


0-30 - du är rena geniet
31-50 du kunde ju varit smartare
50-80 - du behöver gå ett extra år i skolan
80 elr mer - SÖK HJÄLP!!

Ja, det kunde jag... men det är jag inte ^^


Bilder av mig

Efter att ha färgat mitt hår så ville min JessJess ta lite fräcka bilder på mig. De flesta blev för pinsamma för att visa upp men här är några som blev ok.


djupa tankar på en gunga.


Våra skuggor över det oskuldsfulla gräset.


Jag gör mitt hår mera emo.

Avenue Q



Jag och JessJess var på teater för första gången på evigheter. Vi såg en föreställning på Gävle teater som hette Avenue Q och gick ut på att människor och muppliknande dockor bodde på en slumgata i USA. Den hade sina roliga stunder ävenom om jag inte tyckte att den var helt klockren. Egentligen så borde de ha hoppat över dockorna och låtit riktiga skådespelare framföra rollerna, enligt mig. Avenue Q var också en musikal där de framförde låtar som "Internet är för porr", "Alla är vi rasister" och "Jag har inga kalsonger på mig idag. Bästa av allt var de sjungande flyttlådorna.

Gotteri gottera smakar bra



Vi fikade kardemummabullar från felix. Very good indeed.

My hair turned purple



Här har vi en normal före bild. JessJess tycker att jag ser ut som Agnetha i Abba. Hm...
kankse typ under skilsmässan när hon var trött, stressade och småfull.



Såhär såg jag ut under själva processen. Det var JessJess som fick stå för allt arbete medan
jag bara satt och trallade och blev hög av att andas hårfärg.



TADA!

Här ser ni resultatet... Jag är grymt... snygg... Lila is the shit.

Alla goda ting är tre...

1. Shannon gick på tygeln när jag tränade dressyr med honom. 
2. Jag har fått veta att jag gjorde bra ifrån mig på senaste tentan och fick minst godkänt.
3. Jag har anmält mig till en ridkurs på ett Islandshäststall i Valbo som börjar vecka 47.


För att världen är full av vänliga människor



När jag gick med min trasiga cykel och kände mig bitter över att alla världens olyckor ska drabba mig så var det hela fyra personer (varav två i sällskap) som frågade om jag ville ha hjälp. Det ville jag visserligen inte men deras vänlighet tog udden av min ilska och mitt dåliga humör. Jag återfick min tro på mänskligheten och blev nästan rörd till tårar.

Livets eviga jävlighet



Imorse när jag skulle låsa upp cykeln så var det ganska kallt. Det var alltså lite svårt att få ner nykeln i låset och när jag sen skulle vrida om så gick den av. Nu har jag alltså en fastlåst cykel som jag måste släpa ner på stan för att få hjälp med, tills dess är jag förpassad till att ta mig fram till fots eller åka buss (vilket jag i princip aldrig gör).

Min nya telefåne



Jag blev för galen på min gamla telefon så jag kände mig tvungen att köpa en ny. Den funkar ganska bra faktiskt, har kamera och kan spela in ljud med mera. Jag är ju tyvärr för lat för att lära mig hur den fungerar riktigt så jag råkar ständigt ut för små missöden. Den passar i alla fall fräckt bra med Dirubrickan och om ni undrar så är det Emo-Teck som utgör bakrundsbilden.

Den andra systern Boleyn



De två systrarna Anne och Mary dras av en olycklig slump in i ett förfärligt svartsjukedrama kring Henry den åttondes kärlek och gunst. Den ena systern framstår mycket som den godhjärtade, ömsinta och enkla medan den andra systern är manipulativ, svartsjuk och egoistisk. Skådespelet var imponerande och intrigen intressant men filmen gav ändå inte upphov till några starkare känslor hos mig. En typiskt okej film som inte gjorde något djupare intryck.

de existentiella frågorna



Är man fortfarande människa om man inte slåss mot väderkvarnar?

Patetiskt.

Vissa saker finner jag väldigt patetiska...

...som att göra saker man inte gillar bara för att passa in.
...som att säga saker man inte menar bara för att bli populär.
...som att alltid skylla alla sina problem och misstag på andra.
...som att ha ett förhållande till någon "bara för att".
...som att flira med någon bara för att h*n är snygg/rik/bor lagom nära.
...som att lyssna på den musik man "ska" lyssna på istället för den musik man gillar.
...som att inte kunna passa in någonstans.
...som att gråta åt slutet på superamerikanske filmer.
...som att aldrig ta ordet under en hel kurs.
...som att leva bara för helgfyllan.
...som att låta någon annan bestämma över ens liv, pengar eller tid.
...som att inte våga säga hur ont och svårt det är att vara människa.
...som att hata sig själv så jävla mycket att man knappt orkar vistas bland människor man tycker om för att då kommer de antingen att smittas av ens äcklighet eller bara säga ett enda litet kritiskt ord eller antydan som kommer att eka i ens huvud i flera månader efteråt och inte försvinna oavsett hur mycket man gör för att ändra på och bli av med det dåliga som de har pekat ut och dessutom så kan man inte bli arg ens för att man vet att de bara menar väl och vill visa hur man ska utvecklas och bete sig för att bli mer omtyckt vilket man ändå inte kan eftersom det är omöjligt att åtgärda ens medfödda brister vilket leder till att när man försöker så mår man sämre och sämre.

dha.

Jag har en av livets sämre stunder just nu. Ville bara skriva det.

Gissa vem...


En viss person fann det djupt nödvändigt att hålla mig vaken till klockan tre på natten. Sen gjorde X våldsamt motstånd när jag skulle fotografera henne. 

Barnhemmet


Jag och Teck var på bio och såg en skräck/dramafilm. Jag brukar inte gilla skräckfilm just för att den i regel är så enformig och alla karaktärerna brukar vara ganska så korkade men Barnhemmet var riktigt genomtänkt. Den utspelade sig i ett gammalt barnhem där ett gift par tänkt upprätta ett hem för barn med särskilda behov. Skaparna anväde sig av atmosfären och olika klassiska knep för att skapa en creepy stämning så att det inte behövdes alltför mycket blod eller specialeffekter. Filmen var rik på detaljer de ganska komplicerade förvecklingarna var förvånandsvärt lätta att hänga med i. Slutet var oväntat och gjorde ett djupt intryck på mig. Det är inte den sortens film som man vill se flera gånger men den var helt klart värd biljetten.

En tung kurs


Ja, kursen som jag läser just nu är riktigt tung, i alla fall om man väger kursböckerna som är både många och tjocka. Den är däremot inte så jobbig att läsa utan snarare tvärt om, riktigt rolig. Vår seminarieledare är kunnig, kurskamraterna verkar engagerade och ämnet (äldre litteratur) är riktigt facinerande.

RSS 2.0