Dir en grey, ny singel: GLASS SKIN


Äntligen! Dir en grey kan på sin hemsida avslöja att de ska ge ut en ny singel. Tyvärr så kommer den inte förrän i September vilket känns extremt långt fram i tiden. Titeln på singeln är "GLASS SKIN". Jag kommer ihåg att när de avslöjade titeln "Dozing Green" så var min reaktion "ÅH!". Nu reagerar jag mer "eh... jaha..." fast titeln behöver ju inte säga så mycket om låten. Jag hoppas i alla fall att den är lite i samma stil som Dozing Green för det soundet är helt klart härligt. Jag tror att jag läst någonstans att de sagt att nästa album kommer att låta "religöst och orientaliskt". Hur kan något låta religiöst? Den beskrivningen passar nog ändå rätt bra in på Dozing Green så jag hoppas att det är det de menar. Albumet ska komma ut någon gång 2008 och jag hoppas att de släpar sig till Europa och Sverige på turné då. Inför GLASS SKIN blir det tydligen bara uppträdanden i Japan.

Somliga är vältränade...


Vår besökare bland fågelmaten till exempel.

JessJess och ChiiChii

Som någon av mina typ tre läsare kanske har märkt så har jag inte skrivit så mycket på senaste tiden. Jag kan bara skylla på min egen lathet men samtidigt passa på att kompensera med ett sjukt långt inlägg. Igår var jag med min kompis JessJess i den lilla staden Bollnäs och det var en så underbart bäst dag på alla sätt. Det känns som om jag redan förbrukat mitt sommarlov nu, ingen dag kan gå upp mot denna.


Här lekte vi i lekparken och JessJess gungar så fint. Jag passade på att klättra i klätterställningarna.


När vi passerat dagisstadiet så tog vi oss vidare till vår gamla gymnasieskola. Den här skylten sitter utanför Torsbergsgymnasiet i Bollnäs under en skulptur av ett äpple för att illustrera hur konstnärer är mycket bra på särskrivning.


Det hade hänt en del med skolan sen vi gick här. Till exempel så hade de satt upp dessa gula skyltar vid alla ingångar och utgångar. Man blev lite fundersam, vilka röksvampar? Har de börjat sälja droger eller är det gängbildning det handlar om?


Det visade sig handla om den nybyggda utomhusplatsen. Skolans enda snygga, välbyggda utomhusplats är alltså avsedd för rökare. Är det inte typiskt? Och rökarna är ett så besynnerligt släkte att de självklart inte sökte sig till denna oas i tristessen utan satt och hängde bakom cykelstället som vanligt. Kanske är de rädda för förändring.


Här ser ni en ny konstnärlig installation vid huvudingången. Om jag inte minns fel så hette den "älgmular och änglar" eller något liknande. De har också målat om skolan i så starka färger att man får ont i ögonen men detta var faktiskt helt okej enligt mig.


"Carpe cenam" betyder "fånga middagen". Den som inredde matsalen måste varit snurrig i bollen. Hur ofta tror ni att någon äter middag i skolans matsal? Jag fösökte ändra skylten men kunde tyvärr inte eftersom jag är lite mindre lång, som em brukar säga.


Här är något som är sig likt i alla fall. Våra kära gamla skåp. Vi hittade dessutom en bekant vaktmästare och några lärare som kände igen oss. De som vi helst ville träffa fanns tyvärr inte tillgängliga. Sånt är livet. Vi fick i alla fall en skön nostalgitripp och blev upplysta om att vi inte förändrats alls till det yttre. Antingen så har de glömt min lila period eller så tycker de väl "hårfärg som hårfärg".


MJÖLK GER STARKA BARN

Jag åt lunch nere på stan och Jessica smakade min mjölk. Sen gick vi och köpte glass samt godis och hängde på bibblan en god stund.


När jag lånat massa böcker och härjat runt en stund så cyklade vi till Vevlinge och gungade, lekte med klätterställningar samt pratade massor. Jag passade på att bada fötterna. sen stack vi hem till Jessica. Jag blev bjuden på middag och vi spelade monopol. Jag vann. Tillslut hann vi också med att cykla till en mack och köpa glass. Vi hängde på Karlslundsbadet och jag klättrade högst upp i hopptornet för att sen klättra ner igen.


Jag fick massor av helsköna pärlor av JessJess som jag gjorde ett hastigt halsband av, jag ska göra det bättre sen.


Vi hade en så fin dag... jag var hemma klockan tio ungefär och kände mig fullkomligt utpumpad. Avslutar med en bit av en låt som JessJess gillar.

But if you stay
I'll make you a day
Like no day has been
Or will be again
We'll sail on the sun
We'll ride on the rain
And talk to the trees
And worship the wind

Tack för en fin dag. Jag har skrivit så mycket om den för att jag vill minnas den.

Mitt ridläger

Jag har varit uppe hos min släktingar i Sundsvall som har ett stall med ridskola och uppfödning i liten skala (se Stuteri Svarta Hingsten). De är jättetrevliga, hästkunniga, hjälpsamma och generösa människor så jag hade det hur bra som helst. Deras hästar är dessutom så fina att man blir gråtfärdig. Tyvärr vet jag inte hur mycket mer djur det blir för mig i sommar p.g.a. ekonomin och tiden men här är i alla fall lite sköna bilder.

image87
Första dagen så red jag på lilla Dakir som är ett arabiskt fullblod. Tidigare har han varit avelshingst men numera är han kastrerad (stackaren). Han var hur snäll som helst när vi skuttade fram i sandpaddocken. Det var sjukt varmt och vi kände oss som araber i öknen.

image82
Här är en av Dakirs avkommor, hingsten Dakirs Desmond, som gäspade i hagen. Ganska lustig bild, om jag får skriva det själv.

image83
Andra dagen så red jag på den här sötnosen, Dessi. Hon är också ett arabiskt fullblod men ett sto och hon var lite tittigare än Dakir och höll på och fånade sig i när vi började rida. Hon var skitskraj för saker hundar, katter och plasthinderstöd som hon sett säkert hundra gånger i sitt liv. Det gick som tur var över. Hon lyckades dock slänga av mig rakt i ett hinder genom att vägra väldigt tvärt. Det måste sätt lustigt ut! Jag gjorde mig inte alls illa, fick bara lite fräcka blåmärken, så jag satt upp direkt igen.

image85
Här är Bobb, en väldigt ful och snäll hund som gräver en grop. Jag har blivit lovad en billig avkomma efter honom om han någon gång blir pappa och jag vill ha hund igen.

image86
Här är Moldy, en väldigt självgod hund. När hon såg Bobbs grop så var hon tvungen att knäcka honom genom att gräva en ännu djupare grop.

Dagens karma #9

image81

Igår utförde jag en smaklig god gärning. Jag köpte nämligen en läsk som var fairtrade-märkt och den smakade helt ljuvligt. Dyr var den tyvärr (15kr) men annars kan jag rekommendera den. Jag köpte den på pressbyrån.

RSS 2.0