Busskonflikter

Sandviken resecentrum är en lite speciell station. Det finns olika "sektioner" där bussarna kör in för att hämta upp passagerare. De påminner lite om spiltor i ett stall och när man sitter och väntar så går man till rätt bokstav och sitter bakom en glasvägg och hoppas på att bussen ska köra in i rätt spilta vid ungefär rätt avgångstid. Det brukar ju inte vara så komplicerat.

Idag när jag skulle åka till stallet gick det dock inte som det brukar. Jag satt som vanligt på bänken med en lärobok i handen och sneglade på bussen "spilta" som alltså ligger precis vid bänken där man sitter. Bussen som jag skulle med skulle avgå från sektion G klockan fem över nio. Klockan tio över började jag bli rastlös och kvart över ringde jag till trafikupplysningen för att få veta vart bussen tagit vägen. Hennes första fråga var om jag satt på rätt ställe, vilket jag ju gjorde. Så kvinnan fick ringa till busschafören och fråga vad som hänt.

Det visade sig då att bussen avgått klockan fem över nio exakt men den hade inte besvärat sig med att köra in på sin hållplats. Chafören hade kört förbi längan med spiltor och noterat att jag satt där men eftersom jag var koncentrerad på en bok och inte vinkade till honom så antog han att jag bara satt där för skojs skull och körde bara vidare. Jag tyckte att det var fel av honom att inte köra in på hållplatsen eftersom jag ju satt där. Var det min uppgift att sitta och vinka in rätt buss vid en länga hållplatser där det avgår flera olika bussar? Jag hade ju själva hållplatsen i mitt synfält även om jag läste och skulle sett bussen om den stannat där. Borde han inte kunna räkna ut själv att jag skulle med den bussen eftersom han hade den enda buss som skulle avgå från den platsen vid den tiden? Och vore det inte i vilket fall som helst, mer rätt att chansa på att jag skulle med än att köra vidare med en tom buss? (Det är "första" hållplatsen så bussen måste ha varit tom när han dundrade förbi). Han såg ju tydligen att jag höll på med en bok och då var det ju ganska omöjligt för mig att se de 15-20 sekunder då han kunde ha befunnit sig i mitt synfält om jag varit helt koncentrerad på att vinka in en smitningsbenägen buss.

Om man står vid en hållplats som ligger vid en väg så är det ju klart att man reser sig när bussen närmar sig för att visa att man ska med men vid den här typen av hållplatser antar jag att bussen ska köra fram och stanna från den plats den ska avgå. Vad tycker du? Var busschafören en synnerligen ohyfsad klant med bristande kundorientering? Eller är jag en lat och ohyfsad trafikant som borde sluta gnälla?

I vått och bajs



Jag tror egentligen inte på kärlek
men det måste vara något speciellt med
att jag tycker du är söt till och med
när du bajsar i min säng

[Bilden är redigerad av begåvade Johanna]

Det kliar i mitt hjärta när jag ser på dig


Grundläggande hundspråk

"Gå inte utan mig!"


"Jag skakar bort dina bekymmer"

Alla förtjänar väl en andra chans...

... men förtjänar man hur många chanser som helst om man aldrig kan erkänna att man har gjort fel?

Det är väl upp till var och en egentligen men jag tycker det är fel att svika sina vänner och hånskratta åt att man sårar dem.

RSS 2.0